Benodigdheden:

- Windows PC met USB poort
- Playstation 3 met 3k3y
- update 2.00 of hoger (download)
- USB HDD (beste keus hier te koop: Verbatim 1TB usb 3.0 2.5 inch)
- 3k3y ripper app (download)

 

HDD formatteren:

 

Formatteer uw harde schijf als NTFS schijf (rechter muisknop op het icoon van de HDD). Maak daarna een nieuwe map aan die u GAMES noemt. De GAMES folder is de folder waarin de spellen komen te staan.

 

Van originele disc naar ISO file:

Om van originele spellen een ISO file te maken heeft u het volgende artikel nodig: 3K3Y ripper + PS3 PATA Bluray drive 3K3Y ripper + PS3 PATA Bluray drive

Na het aansluiten en installeren van de Ripp3r en Ripp3r app kunt u de Bluray drive éénmalig koppelen aan de ripper app door bij de settings “use default keys aan te vinken”. Doe dit nooit bij uw originele PS3 Bluray DVD drive want deze is dan niet meer op uw PS3 te gebruiken!

 

 

Voer na het koppelen van de DVD drive het originele spel in de Bluray drive en klik daarna op “rip game”. Sla de .iso en de .ird op.

 

Van ISO file naar decrypted ISO file:

Na het backuppen van een disc of als u al een backup in ISO formaat heeft dan dient u op ISO Crypto te klikken en dan de ISO file te kiezen. Daarna wordt het een voor de 3K3y bruikbare decrypted ISO. Zet de decrypted ISO in de map GAMES van uw HDD.

 

Van Jailbreak backup naar ISO file:

In het geval dat u een Jailbreak rip heeft (deze zijn veelal in omloop op internet), dan kunt u de Jailbreak rip omzetten naar ISO met behulp van een IRD file. Deze IRD files zijn hier te vinden: IRD files

De IRD file is dus belangrijk voor Jailbreak rips. Kijk dus eerst of deze beschikbaar is. Om de Jailbreak rip om te zetten naar .iso dient u op Create ISO te drukken en dan uw Jailbreak rip game map te kiezen. Hierna een naam opgeven voor de ISO file en daarna de correcte IRD file kiezen. Na het maken van de ISO kunt u verder gaan met het omzetten naar decrypted ISO Zoals hierboven is beschreven.

 

ISo maken van jailbreak rips

Tip: Bekijk ook hier hoe u de 3k3y instellingen correct zet voor het starten van games: 3k3y instellen voor bootdisc