3K3y: Hoe in te stellen voor uw originele game:

 

Let op: onderstaande is niet meer nodig. Vanaf update 2.01 leest 3k3y zelf de keys uit van de bootdisc.

 

Bij deze uitleg zijn we er al vanuit gegaan dat u de 3k3y al heeft geupdated naar 2.00 of hoger. Download updates

Zoals in dit filmpje te zien is kan de 3k3y spellen vanaf een harde schijf starten terwijl een ander origineel spel in de bluray drive wordt geladen:

Er wordt dus als het ware een origineel spel als bootdisc gebruikt. Deze bootdisc heeft een unieke code die in de instellingen van de 3k3y moet worden gezet. In het geval van het voorbeeld gaat het om “The Last of Us” Zoals te zien is op de afbeelding van de disc staat er een disc code op. Deze is in geval van dit spel BCES01584 (tussenstreepje niet noteren).

Zoek deze code op zoals hier voorgedaan met The Last of US: 3k3y IRD files. Download daarna de IRD file en open deze met de 3k3y ripper app (download). Dit gaat het makkelijkste door op ISO crypto te klikken. Kies daarna een willekeurige decrypted iso. Daarna wordt er om een Custom D1 key gevraagd. In dat scherm klikt u op “browse” en kiest u de IRD file van de originele bootdisc. Daarna verschijnt de D1 key en deze kunt u dan kopieren naar de 3key.cfg (is bij de updates aanwezig).

Klik op afbeelding voor vergroting

Sla hierna de 3k3y.cfg op en plaats deze in de root van uw USB HDD. Als u dan de HDD op de 3k3y aansluit dan zal de 3k3y.cfg worden gekopieerd naar de 3k3y. Als dit is gebeurd mag u de 3k3y.cfg wissen (systeem start dan sneller).

 

tip: Bewaar de 3k3y.cfg ook op uw pc voor de zekerheid.